Maat houden

Week 3  (nog 12 te gaan)

Als je rondvraagt naar de eetgewoontes van lopers, sta je te kijken van de diversiteit. De een kan kilometers maken op een witte boterham met jam en een ander werkt eerst een complete maaltijd naar binnen. Een gouden regel is er volgens mij niet. Iedereen houdt er weer andere gewoontes op na. Het is een kwestie van uitproberen. Wat is jouw ideale maaltijd voor een loop?

Ik ga niet met elke gril op het gebied van gezonde voeding mee. Powerfood, broodonthouding of groene smoothies, doe mij maar een kom havermout of een bammetje oude kaas. Havermout is voor mij het ideale ontbijt als ik me opmaak voor een lange ochtendduurloop. En dan heb ik het niet over een ingewikkelde Rens-Kroes-havermoutmuffin. Nee, voor mij gewoon een kommetje melk met havermout uit de magnetron. Gezonde voeding houdt voor mij geen ingewikkelde toestanden in; gewoon logisch denken en alles met mate.

Alles met mate gaat niet alleen op voor voeding, maar ook zeker voor het lopen. Overtrainen is een gevaar voor mensen die aan het trainen zijn voor een marathon. Vooral te hard willen lopen tijdens trainingen is slecht voor je en kan voor blessures zorgen. In mijn eigen loopjes is dat zeker iets waar ik rekening mee moet houden.

Road to Rotterdam toppers

Deze week heb ik weer goed het trainingsschema weten vast te houden. Al heeft de zondagploeg het vandaag zonder mij moeten stellen. Gisteren was namelijk de eerste Road to Rotterdam in het Stadspark. Het was goed georganiseerd  en we hadden er stralend weer bij. Die loop kwam mij trouwens goed uit, omdat ik daardoor gisteravond geen maat hoefde te houden bij Noorderslag.

Tot volgende week!

Femke

Statistieken week 3

Wanneer Afstand Waar
12-01-15 8,5 km Zerniketerrein Training Astrea – 30-20-10-training
14-01-15 10,5 km Zerniketerrein Training Astrea – intensieve interval training 900m D3, 450m D1,
16-01-15 15 km Kardinge Rustig rondje deels over het vier mijl Parcours
17-01-15 20 km Stadspark Road to Rotterdam een mooie loop mét snacks
Advertenties

One thought on “Maat houden

  1. Kan me er helemaal in vinden wat voeding betreft, doe maar normaal en alles met mate. De hypes op voedingsgebied zijn interessant, maar haast niet bij te houden. En wat is nou eigenlijk echt gezond? Uiteindelijk moet je vooral doen waar je je zelf goed bij voelt denk ik maar. Goed bezig!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s