Pak ze!

Week 4  (nog 11 te gaan)

Naast het hardlopen heb ik nog een hobby, namelijk shoppen. Tot mijn grote geluk blijkt dit heel goed samen te gaan. De hardloopmode heeft zich echt ontwikkeld. Stella McCartney is voor Adidas al een aantal jaar geleden begonnen met het verwerken van prints in hardloopkleding. En ook andere merken konden niet achterblijven en brengen nu hippe collecties uit.

IMG_1122De vele trainingen voor de marathon waren voor mij ook weer een mooie aanleiding om het een en ander aan te schaffen. Dus mocht je nog zoeken naar een motivatie voor het lopen van een (halve) marathon, dan kun je het shoppingsargument aan de plus kant zetten. 😉 Mijn laatste aankoop zijn nieuwe hardloopschoenen. Na bijna duizend kilometer te hebben gelopen op mijn oude, was het wel weer tijd voor een nieuw paar. Voor mij helaas geen blitse kiksen van Nike, maar stevige schoenen van Asics. Ik kon wel kiezen uit twee kleuren!

Mijn nieuwe schoenen heb ik deze week ingewijd en ze liepen heerlijk. Omdat ik van donderdag op vrijdag in Amsterdam nabij het Vondelpark was, heb ik daar mijn vrijdagloopje voltooid. (Daar lopen ze er trouwens pas hip –niet allemaal even functioneel- bij tijdens het hardlopen) Het werden drie rondjes park. Normaal loop ik liever een grote ronde in plaats van meerdere keren hetzelfde stuk. Maar zo voor een keer zijn die rondjes niet erg om te doen. Ik vermaakte me zeer met de andere lopers in het park. Het is namelijk echt een sport om degene die voor je loopt in te halen. Het competitie-element maakt dat de kilometers voorbij vliegen. Alleen liep ik daardoor wel weer harder dan gepland.

Zondag heb ik weer heerlijk gelopen in ’t hoge noorden. We startten met z’n achten en liepen over de schone fietspaden in de stad. Na elf kilometer splitste de groep zich. Om extra kilometers te maken, hebben we met z’n drieën een extra lusje richting Zuidwolde gelopen. Op die route kregen we andere lopers in het vizier. En toen bleken we alle drie over die competitiedrang te beschikken. Toch jammer dat zij linksaf sloegen toen we ze bijna voorbij waren.

Doel voor volgende week is om echt rustig te lopen en me de kop niet gek te laten maken door anderen. Eens kijken of me dat gaat lukken!

Tot volgende week!

Femke

Statistieken week 4

Wanneer Afstand Waar
19-01-15 8,5 km Spoorbrug Walfriduspad Bruggetje op en bruggetje af
21-01-15 13,5 km Downtown Haren Rondje samen met Laurens na een avondje wokken met mentorklas
23-01-15 10,5 km Vondelpark En nog een rondje!
25-01-15 22,5 km Beijum met lusje Zuidwolde Extra kilometers t.o.v. de anderen denken te maken met Peter en Warner
Advertenties

6 gedachten over “Pak ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s