Waar een wil is

Week 5  (nog 10 te gaan)

foto 1 (2)Wij wonen in een appartement op de elfde verdieping. Toen wij hier gingen wonen had ik mij stellig voorgenomen om minimaal een keer per week de trap te nemen naar onze etage. We wonen hier inmiddels alweer anderhalf jaar en de keren dat ik de trap heb genomen zijn op een hand te tellen. Voor het trappenhuis moet je een andere ingang nemen en daarnaast zijn het best veel treden naar de elfde. Kortom de lift nemen, is wel zo gemakkelijk.

Als je in hardloopkleding in de lift staat, nodigt dat vaak uit tot een kleine conversatie. ‘Knap hoor’ en  ‘lekker gelopen?’ zijn openingszinnen die uitmonden in een leuk gesprekje. Ik kan alleen niet zo goed tegen mensen die zeggen dat ook wel zouden willen hardlopen, maar er geen tijd voor hebben. Geen tijd? Geen tijd? Je moet er tijd voor maken! Het valt of staat met het maken keuzes en prioriteiten stellen. Het is een enorm cliché, maar wel de waarheid: waar een wil is, is een weg! Als een gesprek die wending krijgt, zijn mijn liftgenoten blij als ze hun etage hebben bereikt.

Goed, vier keer in de week hardlopen is soms inderdaad flink puzzelen. Want ook het ‘gewone leven’ draait op volle toeren door. Het lopen begint wel in mijn systeem te komen. Woensdagavond was het koud en nat, maar dat was zeker geen excuus om de training over te slaan. Mijn vrijdagochtendloopje heb ik door de gladheid uitgesteld naar de volgende dag. Had ik niet hoeven doen, want zaterdagochtend was het net zo glibberig. Als je moet nadenken over elke pas die je zet, is het moeilijk om in een lekker ritme te komen. Zondag liep een groot deel van de zondagochtendploeg de midwintermarathon in Apeldoorn, zodoende hebben we met z’n vijven een lekker stuk gelopen. De laatste kilometers moest ik wel alleen doen, maar dat ging prima.

Het is me trouwens –mede door de gladde wegen- wel gelukt om mijn doel te realiseren. Ik heb afgelopen week mooi kalm an gelopen. Op naar de trainingen van week 6!

Tot volgende week!

Femke

Statistieken week 5

Wanneer Afstand Waar
26-01-15 8,0 km Zerniketerrein Rustig heen, snel terug
28-01-15 10,0 km Noorderplantsoen Van D1 naar D2 naar D3
31-01-15 10,0 km Struinen door Groningen-Zuid Glibberpartij
01-02-15 25,0 km Peizermade, Stadspark en Zernike Gelukkig geen gladden wegen, dus lekker kilometers maken!
Advertenties

3 gedachten over “Waar een wil is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s