Zij maken het verschil

Week 10  (nog 5 te gaan)

Bij wedstrijdjes zijn de toeschouwers voor mij van essentieel belang. Het is namelijk zo leuk om tijdens het lopen aangemoedigd te worden. Helemaal als die supporters ook nog bekenden van je zijn. Het geeft me echt een boost als m’n naam langs de kant van de weg wordt geroepen.

M'n grootste fan ;)

M’n grootste fan 😉

Gisteren liep ik de halve marathon van Haren en daar trof ik vele bekenden langs het parcours. Dat maakte de loop nog leuker. Vooraf had ik nog niet echt een idee over de tijd die ik wilde lopen. Aanvankelijk had ik het plan om heel rustig te lopen, maar na de training van woensdag had ik van Remco, een van de trainers, ‘toestemming’ gekregen om gewoon lekker te lopen. Mede dankzij de toeschouwers heb ik m’n pr met wel vijf hele seconden verbeterd:1:48:52 is nu mijn record. Het lopen ging goed en ik ben niet helemaal tot het uiterste gegaan.

De loop van gisteren heeft me ook een nieuw doel voor na Rotterdam opgeleverd: ik heb me namelijk zojuist ingeschreven voor de halve marathon van Amsterdam en daar wil ik echt een snelle tijd (voor mijn doen dan…) neer gaan zetten. Dat wordt dus werken aan mijn snelheid na de marathon.

Terug naar de toeschouwers. In Rotterdam staan er natuurlijk veel mensen langs de kant. Leuk, maar nog leuker is dat er ook supporters speciaal voor mij naar de havenstad komen. M’n man, m’n schoonouders en hopelijk m’n ouders zullen mij over de finish juichen.

Dat is weer een extra motivatie om de komende weken nog even goed door te trainen. Die marathon komt steeds dichterbij en ik wil mijn fans natuurlijk niet teleurstellen!

Tot volgende week!

Femke

Statistieken week 10

Wanneer Afstand Waar
04-03-15 12 km Noorderplantsoen Training extensief interval 1000 m.
05-03-15 6,5 km Oosterpark Lekker rondje na een zware training
07-03-15 21,1 km Haren Wedstrijdje
08-03-15 8 km Richting Kardinge Heerlijk uitlopen in het zonnetje

3 gedachten over “Zij maken het verschil

  1. Misschien dat ik met de halve van A’dam dan toch maar aan de kant ga staan om je aan te moedigen;), ik ga je in ieder geval niet bijhouden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s